La Rivière & Voorhoeve

Hugo la Rivière werd geboren op 20 februari 1846 in Leiden en werd in 1882 uitgever te Zwolle. Na korte tijd begon hij formulieren (modellen) uit te geven ten dienste van de administratie der gemeentebesturen. In de eerste vijf jaren liet hij zijn uitgaven in Den Haag drukken, omdat hijzelf niet over een drukkerij beschikte.

In 1888 kwam hij in de gelegenheid om in vennootschap met Anton Voorhoeve (1867-1942), die juist in het buitenland zijn typografische vakopleiding had voltooid, een boek- en steendrukkerij op te richten: (N.V. Drukkerij La Rivière & Voorhoeve, Zwolle).
Zo begon een prettige samenwerking, die 33 jaar zou duren, in de zaak die later (als woordspeling op de initialen) het bekende advies "Langs Rechte Vaart" zou aannemen.

La Rivière was ook enkele jaren, namelijk tot aan zijn dood in 1927, deelgenoot in de bekende uitgeverszaak van boekwerken (La Rivière & Voorhoeve) aan de Brink in Zwolle, wel te onderscheiden van de uitgeverszaak.

Op ansichtkaarten gebruikt de uitgever deze namen:
La Rivière & Voorhoeve, Zwolle
L.R.V.

Bron: De geschiedenis van de Zwolse 'Vergadering', Deel 1 door: Harry Sleijster.

1 opmerking:

Hans Neervoort zei

.1.
bekende uitgeverszaak van boekwerken (La Rivière & Voorhoeve) aan de Brink in Zwolle, wel te onderscheiden van de uitgeverszaak
Er klopt in de voorafgaande zin iets niet.
.2. Waarom niets over het vervolg? De fusie van LRV met Kok in Kampen bvb ?
.3. Weet u misschien waar het archief van LRV gebleven is?
hneervoort@ziggo.nl